Vijesti

ZABILJEŽEN RAST! Industrijska proizvodnja u decembru veća za 1,6 odsto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH /FBiH/ u decembru prošle godine veća je za 1,6 odsto u odnosu na novembar iste godine, objavio je Federalni zavod za statistiku.
U decembru lani, u odnosu na isti mjesec 2021. godine, industrijska proizvodnja u FBiH, kalendarski prilagođena, bila je manja za 1,1 odsto.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju u decembru je bila veća za 7,2 odsto u odnosu na novembar, intermedijarnih proizvoda za 6,7 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,6 odsto, dok je proizvodnja kapitalnih proizvoda manja za 3,3 odsto, a energije za 0,6 odsto.

Proizvodnja intermedijarnih proizvoda u decembru lani u odnosu na isti mjesec 2021. godine bila je veća za 6,7 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,6 osto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,9 odsto, dok je proizvodnja energije manja za 18 odsto, a kapitalnih proizvoda za 0,7 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u decembru 2022. u odnosu na novembar u prerađivačkoj industriji bila je veća za 3,1 odsto, a manja u vađenju ruda i kamena za 1,1 odsto, kao i u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 0,2 odsto.

U decembru prošle godine u odnosu na isti mjesec 2021. godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u prerađivačkoj industriji bila je veća za 3,9 odsto, a manja u vađenju ruda i kamena za 8,2 odsto, te u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 17,9 odsto.

BONUS VIDEO:

Objava ZABILJEŽEN RAST! Industrijska proizvodnja u decembru veća za 1,6 odsto prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -