Vijesti

Bh. gigant otvara novi pogon i traži 100 radnika: Mogućnost zarade je neograničena

Jedna od najvećih kompanija u BiH, Lager iz Posušja, širi kapacitete, povećava obim posla i otvara novi proizvodni pogon. Kompanija će stoga zaposliti 100 novi radnika, a konkurs je već raspisan.

Firma nudi “visoka stimulativna primanja”, ugovor na neodređeno vrijeme, bonuse, 13. platu, kao i ostale  stimulativne nagrade. Kako navode, mogućnost zarade je “neograničena”.

Kompanija traži managera prodaje građevinskih mašina za područje Dalmacije ili drugih regija. Oni će zaposliti 100 radnika.

Za sve ostale poslove kao mjesto rada navode se bh. gradovi Posušje, Ljubiški i Sanski Most. Za kandidate izvan mjesta rada nude plaćen smještaj i prehranu.

To su zanimanja mehaničar/mehaničar-monter, elektroničar/elektroničar-monter, hidrauličar/hidrauličar-monter, varilac/zavarivač, bravar, inženjer strojarstva i marketing manager.

Inače, Lager Grupa je regionalni lider u prodaji građevinskih mašina i rudarske opreme koji posluje u deset evropskih zemalja.

Također imaju proizvodnju prikolica i poluprikolica u tvornici International d.o.o. u Ljubuškom kao i ulaganje u istraživanje i izgradnju elektroenergetskih objekata.

Ovo je jedna dobra vijest za naše građane. Ukoliko uzmemo u obzir da je jako teška ekonomska situacija u našoj zemlji. Veliki broj građana odlazi trbuhom za kruhom u druge zemlje, kako bi pronašli bolje živote i prehranili svoje porodice.

Država i političari trebali bi nešto da urade da zaustave odlazak mladih jer je to pozitivan proces za Bosnu i Hercegovinu. Stručnjaci navode kako bi dobro bilo da se otvori što više firma kako bi se zaposlili bh. građani.

(A. Balićevac)

source/press(Pressmedia)