Vijesti

Ćorić obišao gradilište autoputa Prijedor-Banjaluka: „Izgradnja savremenih puteva od vitalnog interesa“

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić obišao je danas gradilište autoputa Prijedor – Banjaluka i rekao da je zadovoljan dosadašnjom dinamikom radova.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -
U toku su građevinski radovi na glavnoj trasi autoputa i dijelom na lokaciji petlje Prijedor.

“Zadovoljan sam dosadašnjom dinamikom radova. Nepovoljni vremenski uslovi su kratkotrajno usporili zemljane radove, ali se u narednom periodu očekuje nastavak aktivnosti, nakon što se podtlo isuši i ponovo ispita. I glavni izvođač i koncesionar uvjerili su me da sve teče predviđenom dinamikom, te u narednom periodu možemo očekivati intenziviranje aktivnosti“, izjavio je Ćorić.

Ministar je podsjetio na značaj ove investicije kako za prijedorsku regiju, tako i za čitavu Republiku Srpsku.

„Izgradnja savremenih puteva je od vitalnog interesa za privredni razvoj zemlje. Svjesni toga, preuzeli smo na sebe obavezu izgradnje mreže modernih puteva u Republici Srpskoj, a autoput Prijedor – Banjaluka je dio te mreže. Pokretanje javnih radova u jednoj lokalnoj zajednici, već u samoj fazi izgradnje doprinosi privrednom i socijalnom ambijentu, jer se dobar dio podizvođača, radnika i logistike oslanja na domaće kapacitete“, istakao je Ćorić.

U prethodnom periodu izvršeni su geodetski radovi, ispitivanje nosivosti podtla, kao i ispitivanje i odobravanje kamenog materijala iz obližnjeg kamenoloma,  koji će se koristiti za izradu nasipa petlje, a u toku je i krčenje visokog rastinja  na nastavku trase.

U naselju Ivanjska, u toku je izgradnja kamp naselja privremenog tipa za rukovodstvo i radnike, koje će sadržavati kancelarije, spavaone, parking i drugo.

Ćorić je sa rukovodstvom JP „Autoputevi Republike Srpske“ i delegacijom kompanije „Šangdong“ obišao i gradilište kampa, čiji završetak se očekuje do kraja ovog mjeseca.

„Izgradnja privremenog kamp naselja sa pratećim objektima biće prava baza za radnike, koja bi radnicima i osoblju trebala obezbijediti adekvatne uslove za život i rad tokom izgradnje autoputa“, zaključio je Ćorić.

BONUS VIDEO:

Objava Ćorić obišao gradilište autoputa Prijedor-Banjaluka: „Izgradnja savremenih puteva od vitalnog interesa“ prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -