Vijesti

DA LI STIŽE ZAMJENA ZA WIZZ AIR: SARAJEVSKI AERODROM U PREGOVORIMA SA RYANAIROM


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Sarajevski aerodrom je u razgovorima sa Ryanairom i nekoliko drugih avioprijevoznika da zamijene Wizz Air, koji je najavio zatvaranje svoje baze u glavnom gradu Bosne i Hercegovine od novembra.

U toku su razgovori sa najvećom evropskom aviokompanijom nakon što je aerodrom obaviješten da bi se Wizz Air mogao povući nakon što je u avgustu počeo da obustavlja brojne rute za predstojeću zimu, piše Ex-Yu Aviation News.

Sarajevski aerodrom je ranije opisao otvaranje baze Wizz Aira kao “strateški interes za Bosnu i Hercegovinu”. Ona je generisala značajan dio saobraćaja aerodroma, a avioni kompanije letjeli su ka destinacijama ka kojima se nije moglo letjeti s drugim kompanijama, što je značajno poboljšalo njegovu povezanost.

Odlazak Wizz Aira rezultirat će gubitkom svih letova sarajevskog aerodroma za Belgiju, Holandiju, Francusku i Italiju, kao i cjelogodišnjih operacija za Švedsku, Dansku i Norvešku.

Ryanair je u procesu proširenja poslovanja u Bosni i Hercegovini. Na tržište je ušao 2018. godine sa uslugama do Banja Luke iz koje sada opslužuje sedam gradova, a koji će uvođenjem letova za Berlin krajem mjeseca narasti na osam.

Osim toga, avioprijevoznik će u novembru krenuti s letovima za Tuzlu iz Beča, Štokholma i Memingena. Ryanairov direktor razvoja ruta, Ray Kelliher, rekao je: “Radujemo se rastu u Bosni i Hercegovini u narednim godinama i mogućnostima da najavimo još novih i uzbudljivih ruta za sljedeće ljeto”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -