Vijesti

DOBRE VIJESTI ZA VIŠEČLANE PORODICE Isplaćena novčana naknada od 750 KM

Za septembar je isplaćeno 2,67 miliona KM za 3.564 korisnika, dok je u novembru isplaćeno 2,65 miliona KM za 3.541 korisnika i ova isplata se odnosi na oktobarsku naknadu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Dinamika isplate je, dok ne bude usvojen set zakona koji reguliše ovu oblast, uslovljena datumom obrade predmeta, kako korisnici ne bi čekali, dok se po usvajanju zakona očekuje da će termin isplata biti određenog datuma u mjesecu.

Od početka realizacije Odluke o isplati pomoći višečlanim porodicama isplate se vrše na mjesečnom nivou, sukcesivno, čim budu obrađeni podaci koje su korisnici bili u obavezi dostaviti po javnom pozivu nadležnom ministarstvu, te nakon provjera računa i unosa podataka u sistem.

Napominjemo da će svi korisnici koji su se odazvali na javni poziv, dopunili dokumentaciju, te koji ispunjavaju uslove dobiti svoju mjesečnu naknadu od 750 KM.

Isplata novembarske naknade

Uskoro se očekuje i isplata kompletne novembarske naknade koja ukupno iznosi 2,6 miliona KM, a odnosi se na 3.538 korisnika. Takođe, biće isplaćeno i još 83 korisnika koji su u međuvremenu dopunili dokumentaciju i stekli pravo na naknadu.

Vlada Republike Srpske je utvrdila i u usvajanje u Narodnoj skupštini uputila set zakona koji će u potpunosti regulisati ovu oblast. Nakon usvajanja ovih zakona, nezaposleni roditelj koji ima četvoro i više djece imaće pravo na mjesečnu naknadu, imaće uplaćenu zdravstvenu zaštitu, te plaćene doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje, na osnovu kojeg mogu steći pravo na penziju.

BONUS VIDEO:

Objava DOBRE VIJESTI ZA VIŠEČLANE PORODICE Isplaćena novčana naknada od 750 KM prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -