Vijesti

EVO ZAŠTO JE BBI CENTAR PROMIJENIO IME I ŠTA SE KRIJE IZA NAZIVA ‘ARIA’


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

“Nadala sam se da će BBI vratiti staro ime robne kuće Sarajka”. “Šta se krije iza imena ARIA?”. “Ostaće BBI. Zauvijek.”

Ovako su korisnici društvenih mreža komentirali promjenu imena jednog od najpoznatijih trgovačkih centara u BiH “BBI Centra”.

Novo ime je Aria. Iz društva BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo kazali su da su odluku o promjeni imena društva donijeli sa željom da donesu novu vrijednost ovom trgovačkom centru.

  • Odluka o promjeni imena BBI Centra došla je u sklopu napora društva “BBI Real Estate” d.o.o. Sarajevo kao vlasnika objekta da donese novu vrijednost nakon COVID poremećaja na tržištu i ponudi novo iskustvo kupovine svojim kupcima i zakupcima – ispričala je za Akta.ba Selma Čolić – Kujović, marketing i PR managerica BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo.

To nije jedini razlog promjene imena. Jedan od razloga je i poslovna zgrada koja se nalazi pored BBI Centra koju su nedavno kupili od Feroelektra.

  • Jedan od razvojnih projekata našeg Društva je i poslovna zgrada u ulici Maršala Tita, koja će biti samo jedan od projekata “ARIA Business” koje Društvo namjerava realizirati. Primarno smo fokusirani na razvoj i realizaciju maloprodajnih, uredskih i rezidencijalnih projekata, prepoznatljivih po kvaliteti gradnje i visokim standardima upravljanja. Iz tog razloga brand ARIA i dalje će se povezivati s kvalitetom. Stambeni projekti nosit će ime “ARIA Living” jer naša ARIA porodica ostaje pouzdan i stabilan partner – pojasnila je Selma.

Inače, cijena nekretnina Feroelektra koje je kupio BBI Real Estate bila je oko 15,5 miliona KM.

  • Naš osnovni cilj jeste izgradnja viskokvalitetnih nekretnina koje pružaju dodatnu vrijednost našim kupcima i zakupcima. Mi se uvijek predano i profesionalno bavimo našim projektima, a posebno našom najvećom investicijom, BBI Centar, čiji smo ne samo vlasnici, već kojim uspješno upravljamo već 12 godina. Osim BBI Centra, imamo i stambene jedinice u Starom gradu u Sarajevu, a stambeni kompleks Sarajevo panorama na Mihrivodama sa 45 stambenih jedinica skoro je u potpunosti rasprodat. Ostao je još samo jedan stan koji će, siguran sam, uskoro postati dom novom kupcu – izjavio je ranije v.d. generalnog direktora BBI Real Estate, Mirsad Junuzović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -