Vijesti

Izraelci će u Mostaru predstaviti svoje perjanice iz vojnog i kibernetičkog sektora

Izral će predstaviti u Mostaru visokopozicioniranu tvrtku Israel Aerospace Industries (IAI), iskusnog globalnog lidera sa značajnim iskustvom u borbi koji se dokazao u obrambenom, avionskom, kibernetičkom i drugim sektorima, kao i revolucionarnu tvrtku BATM, specijaliziranu za kibernetičku sigurnost i biomedicinu, zatim tvrtku ELTA Systems Ltd, specijaliziranu za naprednu obrambenu i obavještajnu elektroniku, uključujući senzore, radare, elektroničko ratovanje i komunikacijske sisteme, te još mnogo toga.

Uz izraelske tvrtke koje izlažu u izraelskom paviljonu i njihove predstavnike koji će tokom Sajma predstavljati svoje sposobnosti i ekspertizu te uspostaviti poslovnu saradnju, njihovi viši direktori održat će predavanja i sudjelovati u otvorenim panelima i Q&A sesijama koje će tretirati teme energetike, kibernetičke sigurnosti, razne oblasti medicine i još mnogo toga.

Oryan i Kabiri složili su se kako je potrebno optimizirati raspored izraelskih delegacija, a koji finalizira Gospodarska komora Države Izrael u BiH, kako bi na najbolji način iskoristili svoj boravak u Mostaru u sklopu kojeg bi inicirali i ostvarili što je moguće više saradnji i projekata.

Već je zakazano potpisivanje nekoliko velikih sporazuma o saradnji tokom Sajma između M. T. Abraham Groupa i globalnih partnera, od kojih se očekuje kako će povećati protok stranih ulaganja i generirati privredni rast u Mostaru i regiji, prenosi Indikator.

(Haber.ba)