Vijesti

„Krajina osiguranje“ posljednjeg dana emisije traži kupca za akcije

BANJALUKA – Javna ponuda akcija „Krajina osiguranja“, koja je prekinuta zbog izmjene prospekta, biće nastavljena sutra i trajaće samo jedan dan. To je ujedno i posljednji pokušaj društva da pronađe kupca s obzirom na to da do sada niko nije bio zainteresovan za ponuđene akcije.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Capital

„Krajina osiguranje“ prekinulo je 30. decembra 2021. godine javnu ponudu akcija kojom planira da prikupi sedam miliona KM, a koji su mu neophodni za pokriće tehničkih rezervi i jačanje kapitalne osnove.

„Do datuma donošenja odluke o privremenom prekidu javne ponude nije bilo lica koja su upisala i uplatila akcije iz navedene emisije“, navedeno je u saopštenju „Krajine“ o nastavku javne ponude.

Inače, „Krajina osiguranje“ je donijelo odluku o privremenom prekidu emisije nakon što je Ministarstvo finansija RS odbacilo njihovu žalbu na rješenje Poreske uprave RS kojim su im utvrđene poreske obaveze od 278.077 KM. Pored tog iznosa, društvo je obavezano da plati i kamatu 47.180 KM.

„Krajina osiguranje“ je imalo mogućnost da pokrene upravni spor protiv rješenja Ministarstva, ali to nije učinilo, zbog čega je rješenje postalo pravosnažno, a društvo je tu promjenu moralo da evidentira u prospektu za emisiju.

Podsjećamo, „Krajina osiguranje“ je donijelo odluku o emisiji akcija od sedam miliona KM kako bi prikupilo novac koji mu nedostaje za pokriće tehničkih rezervi i za adekvatnost kapitala, a javni poziv investitorima raspisan je 8. novembra.

Upis i uplata akcija počela je 16. novembra i trebalo je da traje do 30. decembra.

Iako su imali pravo preče kupovine, postojeći akcionari nisu bili zainteresovani za to.

CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević

Objava „Krajina osiguranje“ posljednjeg dana emisije traži kupca za akcije prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -