Vijesti

KS izdvojio više od 2,5 miliona KM za projekte u oblasti šumarstva

Ministrastvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva iz budžeta KS za 2021. godinu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Riječ je o javnom pozivu za finansiranje i sufinansiranje projekata vezanih za zaštitu, održavanje i unapređenje okoliša, jačanje ekološke kulture građana, održavanje i unapređenje šuma i šumskog zemljišta, uzgoj i zaštitu divljači, kao i drugim projektima navedenim u pozivu.

Ministar privrede KS Adnan Delić izjavio je da je to ministarstvo za Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva osiguralo sredstva od 2.581.559,66 KM.

“Sredstva su namjenska, a pravo na učešće u ovom pozivu imaju KJP Sarajevo – šume, KJU za zaštićena područja, fizička lica, odnosno vlasnici privatnih šuma i šumskog zemljišta, te obrazovne ustanove, udruženja i fondacije koji svojim djelovanjem obuhvataju programe navedene u pozivu, a imaju sjedišta i realizuju svoje programe na području Kantona Sarajevo”, istakao je Delić.

Pojašnjenja vezana za kriterije i pravila učešća u javnom pozivu, kao i spisak potrebne dokumentacije nalaze se u njegovom tekstu koji je danas objavljen u dnevnim novinama i web stranici Ministarstva privrede na linku: VIDEO

Na istom linku nalaze se i prijavni obrasci, izjava, kao i obrazac za prijedlog projekta.

“Javni poziv bit će otvoren za prijave 30 dana od dana objavljivanja, a podnosioci prijave mogu predati na centralni protokol Kantona ili preporučenom poštom na adresu Ministarstva privrede”, objasnio je Delić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -