Vijesti

LIJEPE VIJESTI IZ BH. GRADA: OTVORENA NOVA FIRMA, POSAO ZA 30 RADNIKA

[ad_1]

Predsjednik Vlade Posavskog kantona Đuro Topić i vlasnik firme Maxhof Gruppe Ivica Turza svečanim su presijecanjem vrpce otvorili novosagrađeni objekt Maxhofa na prostoru industrijske zone u Orašju.

Maxhof Gruppe 100% je vlasnik i proizvođač brenda Maxhof, sitnih kućanskih aparata. Objekt se proteže na 3.200 kvadrata gdje su smještena uz ostalo proizvodni, skladišni i uredski prostori izgrađeni po svjetskim standardima. U firmi će posao dobiti, u prvoj fazi, 30-tak radnika, jer namjera im je, poručio je Turza, proširiti posao na cijelo evropsko tržište.

  • Drago mi je što je Maxhof ponikao baš u Orašju jer ima potencijala za ekonomski razvoj. Ovo je samo prvi korak što hoćemo stvoriti, a to je u prvom redu kvalitetna radna mjesta kako bi mladi ostajali u rodnom kraju. Zaposlit ćemo mlade sa završenim fakultetom kako bi se uvjerili da iz Posavine mogu sarađivati jednako dobro i sa Njemačkom, Australijom, Singapurom i Kinom, poručio je Turza te istaknuo odličnu saradnju sa kantonalnim i institucijama Grada Orašja.

Zadovoljstvo otvorenjem novog ekonomskog subjekta izrazio i predsjednik Vlade PK Đuro Topić, čime je, kazao je, još više upotpunjena industrijska zona u Orašju, i time potvrđen kao prostor pogodan za investiranje i ulaganje.

  • Bitno je istaknuti da je i Posavski kanton sa svojim mjerama potaknuo i ovog investitora, a nadam se i mnoge druge da investiraju na prostoru Posavskog kantona i otvaraju održiva radna mjesta. Na tome ćemo i dalje raditi sa našim poduzetnicima, poručio je Topić, navodi se u saopćenju Vlade PK.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba