Vijesti

Radnici ERS-a očekivali 500, a dobili samo po 150 KM bonusa

BANJALUKA – Svi radnici Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) dobili su povodom 30 godina od osnivanja preduzeća bonus od 150 maraka.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Capital

Međutim, prema tvrdnjama radnika koji su se javili portalu CAPITAL obećanje je bilo da će dobiti mnogo više, što se nije desilo.

Tokom predizborne kampanje u preduzeću se uveliko spominjala cifra od 500 maraka. Računao sam da ću sa tim riješiti problem ogreva za ovu zimu, međutim, uplaćeno mi je samo 150”, kaže za naš portal radnik koji dugo godina radi u banjalučkoj Elektrokrajini.

Prema njegovoj ocjeni to je mizerno s obzirom o kakvom jubileju je riječ.

Svi se hvale kako smo tobože neki gigant, kako izvozimo struju, a ovamo ne mogu radnike “pogurati” ni sa pola prosječne plate”, zaključio je on.

U ERS-u negiraju tako nešto. Tvrde kako ne postoji obećanje ni usmeno ni pismeno o bonusu od 500 KM.

Uprava je sugerisala drugim upravama po zavisnim preduzećima da planiraju u svoje troškove od po 150 maraka radniku”, kažu oni.

Inače, kako je nedavno na svečanosti otkrio generalni dirktor ERS-a Luka Petrović, u cijelom holdingu je zaposleno oko 8.700 ljudi.

To znači kako je ukupno po osnovu bonusa isplaćeno oko 1,3 miliona maraka, a da je za veliki bonus, koji radnici nisu dobili, trebalo izdvojiti više od 4,3 miliona KM.

CAPITAL: D. Tovilović

Objava Radnici ERS-a očekivali 500, a dobili samo po 150 KM bonusa prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -