Vijesti

MINISTAR ŠIBONJIĆ POSJETIO BAUMY U ZAVODIVIĆIMA: KVALITETAN PROIZVOD GARANT JE USPJEHA

[ad_1]

Ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona Samir Šibonjić posjetio je tvornicu boja, lakova i drugog građevisnkog materijala Baumy u Zavidovićima.

Brend Baumy nastao je kao rezultat uspješnog poslovanja kompanije Almy d.o.o. Zenica. Tom prilikom ministar Šibonjić razgovarao je sa direktorom proizvodnje Adnanom Kubatom, i glavnim tehnologom Anelom Hodžić Marušić.

  • Tvornica Baumy zapošljava 23 radnika, sa tendecijom povećanja broja zaposlenih. Riječ je o savremenoj tehnologiji, stručnim uposlenicima, te sistemski uređenom procesu proizvodnje. Sve to osigurava iznimno visok kvalitet proizvoda. Baumy proizvodi se dodatno kontroliraju u vlastitim laboratorijama, i certificiraju CE oznakom za izvoz u zemlje EU. Baumy ima veliki potencijal i siguran sam da će menadžment i vrijedni radnici iskoristiti šanse za razvoj – kazao je tom prilikom ministar Šibonjić.

Ideja o nastanku brenda Baumy pojavila se prije nekoliko godina a realizacija je usljedila u maju 2014. godine.

Brend Baumy se sastoji od dva proizvodna programa i to: proizvodnja ljepila, maltera, fasada i boja za krečenje te drugi program boja za zaštitu drveta i metala gdje se izdvaja proizvodnja epoxy industrijskih podova i industrijskih boja, boja za ceste. U 2022 godini razvijena je epoxy boja za bazene kao i boje 3u1.

Moderna tehnologija, edukovani i stručni uposlenici, sistematski proces proizvodnje i naravno visokokvalitetni proizvodi su karakteristike brenda Baumy. Kompletna proizvodnja je automatizovana u modernoj proizvodnoj hali površine 1.500 m2.

  • Posebno bih izdvojio investiranje u opremu za interne labaratorije, certificiranje i CE znak za tržište EU kao dokaz kavalitete proizvoda, silose i opremu za projekte koji su obilježili 2018. godinu, gdje smo uspješno odradili izuzetno zahtjevne projekte na području čitave BiH. Posjedujemo internu labaratoriju gdje svaki svoj prozvod testiramo i pratimo njegov kvalitet koji je uvijek bio na nivou i usklađen sa EU zakonima. Baumy ima razvijenu veleprodaju unutar Bosne i Hercegovine a možemo se pohvaliti i izvozom u zemlje EU i Crnu Goru. Baumy proizvode možete kupiti i u maloprodajnim objektima kompanije Almy i to u: Zenici, Zavidovićima i Nemili. U 2022 godini smo odradili automatizaciju postrojenja a u ovoj godini platniramo proširiti skladišne prostore, dodatno modernizovati i automatizovati proizvodnju koja u rezultatu daje kvalitetaniji proizvod – istakao je direktor Kubat.



Hayat.ba