Vijesti

MINISTAR ŠIBONJIĆ POSJETIO USPJEŠNU KOMPANIJU ‘CAELESTI’: I OVE GODINE ĆEMO IMATI POTICAJE ZA PRIVREDU

[ad_1]

Ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio je kompaniju Caelesti d.o.o. gdje je razgovarao sa vlasnikom Aladinom Žilićem i njegovim saradnicima koji su ga upoznali sa izazovima i potrebama sa kojima se susreću u svom poslovanju.

Firma Caelesti je za kratko vrijeme izrasla u respektabilano preduzeće koje većinu svoje proizvodnje izvozi na tržište Evrope i svijeta.

Naglasili su da je Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona orijentisano na davanje podrške našim proizvođačima i da će ove godine imati nekoliko poticajnih mjera za privredni rast i razvoj.

  • Opredjeljenji smo da našim privrednicima pomognemo i damo podršku u jačanju konkurentnosti prilikom kupovine opreme, izgradnje novih objekata, usvajanja novih tehnologija, razvoja novih proizvoda, razvoju IT sektora, upošljavanju mladih ispod 35 godina, kao i predstavljanja kompanija kako na domaćim tako i na međunarodnom sajmovima. Vlasnik kompanij Caelesti d.o.o. Aldin Žilić ukratko nam je prezentovao da se kompanija koja je osnovana prije samo 3 godine već može pohvaliti nizom uspješno realizovanih projekata i savremeno opremljenim proizvodnim pogonom – naveo je Šibonjić.

Primarna djelatnost kompanije jeste izrada čeličnih zavarenih konstrukcija, od projektnog rješenja do izrade i montaže na licu mjesta. 

Posebno su prepoznati po izrad i automatskih skladišta, paletnih regala i prikolica ABROL.

Kompanija je trenutno svoju proizvodnju bazirala za strano EU tržište, specifično za Italiju, Njemačku i Austriju.

  • Kako bismo održali svoju konkurentnost na međunarodnom tržištu i ispunili sve zahtjeve svojih kupaca, Caelesti d.o.o. kontinuirano ulaže u poboljšanje proizvodnih procesa kroz modernizaciju i automatizaciju proizvodnje. S tim u vezi, s ciljem povećanja produktivnosti kompanije, nedavno je nabavljen robot za pravolinijsko zavarivanje cijevi čije glavne prednosti su brzina i visoka tačnost i dosljednost zavarivanja, sigurnost, smanjenje otpada uslijed preciznog zavarivanja bez viškova materijala i ekonomičnost, s obzirom da mogu raditi bez prekida – navode iz kompanije.

Pored toga kompanija je opremljena i nizom savremenim mašinama u proizvodnom pogonu. Tako nude sljedeće usluge:

  • Rezanje čeličnih materijala od 1 mm do 200 mm debljine (rezanje laserom 6kW, rezanje plazmom sa duplom glavom i vodeno rezanje ili waterjet rezanje),
  • Dužno savijanje limova do 6200 mm i debljine 15 mm,
  • Kružno savijanje limova širine 2500 mm i debljine 20 mm,
  • Mokro farbanje čeličnih profila i konstrukcija u komori za farbanje dimenzije 32 m x 7 m.
  • Pored trenutnog proizvodnog pogona sa upravom koje je smješteno u Zavidovićima, imamo otvorene poslovnice i u Italiji i Njemačkoj. Trenutno je uposleno oko 36 radnika, međutim uz tendeciju rasta proizvodnih kapaciteta imamo cilj znatno povećati i broj zaposlenih u narednom periodu. Svjesni važnosti očuvanja konkurentne pozicije na tržištu kroz povećanja kvalitete svojih proizvoda, a time i zadovoljstva krajnih kupaca, u zadnje tri godine, Caelesti d.o.o. je imao ulaganja na zavidnom nivou koja iznose više od 4,5 miliona KM. 

Kompanija Caelesti d.o.o. na čelu sa direktorom i vlasnikom, Aldinom Žilićem, se zahvaljuje gosp. ministru Samiru Šibonjiću na posjeti i davanju prostora za promociju i prezentaciju velikih, srednjih i malih preduzeća u ZDK – naveli su iz kompanije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba