Vijesti

Musina kompanija ozbiljno širi proizvodne kapacitete

Uspješna domaća kompanija Derubis Caravans, čiji je suvlasnik nedavno postao košarkaš Džanan Musa, razvija i širi svoje poslovanje. Ova kompanija iz Viteza proizvodi luksuzne auto prikolice.

Odlučili su krenuti u novi talas zapošljavanja. Kompanija traži veći broj radnika na raznim pozicijama, izvještva BiznisInfo.ba.

Potreni su im električari, vodoinstalateri, stolari, mehaničari, varioci, autolakireri, autolimari kao i pomoćni radnici.

Činjenica da traže radnike na ovako širokom spektru pozicija govori o tome da se kompanija ozbiljno širi. I sami su potvrdili da su im novi radnici potrebni zbog proširenja proizvodnog kapaciteta.

Kompanija Derubis Caravans nastala je početkom 2022. godine u Vitezu. Ubrzo su uselili u novoizgrađenu tvornicu u Vitezu unutar koje je postavljena cjelokupna linija za serijsku proizvodnju.

Kompanija je pokrenula potpuno novu granu industrijske proizvodnje u Bosni i Hercegovini s ciljem da domaće znanje predstavi svjetskoj javnosti, a ujedno i da zadrži odljev mladih iz Bosne i Hercegovine nudeći mogućnost zapošljavanja u atraktivnoj djelatnosti.

Derubis Caravans jedini na Balkanu posjeduje homologaciju i certifikaciju za vozila za EU tržište.(Pressmedia)