Vijesti

Najpoželjniji poslodavac u BiH ponovo “dm drogerie markt”

Priznanje Najpoželjniji poslodavac u BiH, po istraživanju kompanije Kolektiv – MojPosao.ba, šestu godinu zaredom pripalo je kompaniji “dm drogerie markt”, istaknuto je na pres-konferenciji koja je održana danas u Sarajevu.

Osim dm-a, među 10 najpoželjnijih poslodavaca za 2021. našle su se kompanije Telemach, Holdina, Violeta, m:tel​, Bosnalijek​, BS telecom solutions, BH Telecom​, Hifa-Oil d.o.o. Tešanj, ​te Coca-Cola HBC BH​.

Emina Musić iz Razvoja ljudskih resursa kompanije “dm drogerie markt” izjavila je da im predstavlja zadovoljstvo što njihov pozitivan poslovni ambijent prepoznaje šira javnost, zahvaljući kojoj su do sada više puta osvojili nagradu Najpoželjnijeg poslodavca, koja im je uvijek i stimulans da dobrim poslovnim praksama opravdamo status i u narednim godinama.

Voditeljica razvoja i marketinga kompanije Kolektiv – MojPosao.ba Nermana Ajanović-Hajdarpašić navela je da projektom Najpoželjniji poslodavac žele promovirati pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH kako bi se kompanije dodatno motivirale da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima, te da ponude odlične uvjete za rad, razvoj i edukaciju.

Ove godine bilo je nominovano 500 kompanija, za koje je glasalo više od 11.000 ispitanika.

U istraživanju je učestovalo najviše osoba između 25 i 34 godine, a najveći broj ispitanika, 79 posto njih, je zaposleno.

Naglašeno je da su među faktorima koji su utjecali na izbor poslodavca tokom 2021. dobar odnos poslodavca prema zaposlenicima, pozitivno radno okruženje, sigurnost zadržavanja posla, visoki kvalitet proizvoda ili usluga, te mogućnost povećanja plate.

Biznis.ba / FENA