Vijesti

PRNJAVORSKI “RIBNJAK” U STEČAJU STAO NA NOGE Izlov ribe krpi dug težak 100.000 KM

Rekao je to za “Glas Srpske” stečajni upravnik prnjavorskog “Ribnjaka” Radomir Predojević, naglasivši da su se u dobro stanje ovog stečajnog dužnika nedavno uvjerili i članovi Odbora povjerilaca, koji su nakon održane sjednice u samom sjedištu društva obišli preduzeće i vidjeli da je ono funkcionalno.
– Zahvaljujući svim preduzetim mjerama, a uz podršku Vlade Srpske, sve smo očistili, izvršili poribljavanje, obezbijedili hranu za ribu i nismo imali nijedno uginuće u proteklom periodu – kazao je Predojević.

Naglasio je da riba izuzetno dobro napreduje i dodao da će izlov početi u novembru pred početak posta, a plan je da bude završen do kraja godine.

– Teško je precizno reći o kojoj količini ribe je riječ, ali procjenjujemo da će biti sigurno oko 15 tona kvalitetne ribe – kazao je Predojević, dodavši da je o cijeni po kojoj će prodavati ribu još rano govoriti.

On je rekao da nastoje da uredno servisiraju tekuće obaveze i istakao da su isplatili 35.000 maraka Poreskoj upravi RS te dodao da servisiraju i sve komunalne usluge.

Stečajni upravni prnjavorskog “Ribnjaka” kaže da im je već nekoliko puta dolazila vodna inspekcija koja je utvrdila da je voda ispravna.

Predojević je podsjetio da se u proteklom periodu nagomilao dug od oko 100.000 maraka, koji planiraju rješavati kada prodaju izlovljenu ribu.

– Najvažnije od svega je da smo uspjeli sačuvati stečajnu masu pa čak je i uvećati, što će procjenitelji sigurno i potvrditi – rekao je Predojević.

Predojević je, inače, bio prvi stečajni upravnik u ovom preduzeću, a nakon njegove smjene stečaj su vodile još dvije njegove koleginice. U žižu javnosti “Ribnjak” je dospio u julu prošle godine nakon uginuća velike količine ribe. Kako bi situacija bila iole dovedena u red na mjesto četvrtog stečajnog upravnika tada je imenovana Nataša Kosić koja je uspjela da sanira ribnjak i stvori uslove za izlov ribe.

Odlukom Višeg privrednog suda u Banjaluci Predojević je u decembru prošle godine ponovo vraćen na mjesto stečajnog upravnika.

Prnjavorski “Ribnjak” se prostire na oko 860 hektara površine podijeljene na 22 ribnjaka i 12 zimovnika, gdje se čuva izlovljena riba.

Radnici

O prnjavorskom “Ribnjaku” trenutno brine šest zaposlenih. Radomir Predojević je dodao da će u vrijeme izlova po ugovoru o djelu biti angažovano još pet, šest sezonskih radnika.

BONUS VIDEO:

Objava PRNJAVORSKI “RIBNJAK” U STEČAJU STAO NA NOGE Izlov ribe krpi dug težak 100.000 KM prenesena sa portala Aloonline.ba.