Vijesti

REKORDNI PRIHODI OD IGARA NA SREĆU Za devet mjeseci u budžet se slilo više od 64 miliona maraka

Republička uprava za igre na sreću je za devet mjeseci 2022. godine zabilježila rast od čak 33 odsto u ubiranju prihoda od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću u odnosu na isti period prošle godine.

Prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću zaključno sa septembrom 2022. godine iznosio je 64.707.529 КM, dok je u istom periodu prošle godine taj prihod iznosio 48.631.588 КM.

Prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara u devet mjeseci 2022. godine iznosio je 56.151.850 КM, dok je porez na dobitke od igara na sreću iznosio 8.555.679 КM.

“S obzirom na pozitivne rezultate u ubiranju prihoda u proteklih devet mjeseci, za očekivati je da će Republička uprava za igre na sreću i u 2022. godini nadmašiti zacrtane planove u ubiranju prihoda od naknada za priređivanje igara na sreću u Republici Srpskoj i time doprinjeti punjenju budžeta Srpske”, saošteno je iz Republičke uprave za igre na sreću.

Osim rekordnih prihoda, Republička uprava za igre na sreću je i tokom 2022. godine, kroz pojačan inspekcijski nadzor zabilježila značajne rezultate u suzbijanju ilegalnog priređivanja igara na sreću i u povećanju discipline u primjeni propisa u oblasti igara na sreću.

“Napredniji sistem kontrole priređivača i njihovog rada u zakonskim okvirima, omogućiće i računarski sistem za nadzor nad priređivanjem igara na sreću u Republici Srpskoj, čije je uvezivanje u toku i koji će omogućiti potpuni uvid u sve aspekte priređivanja igara na sreću u Republici Srpskoj, odnosno kontrolu uplata i isplata u oblasti igara na sreću”, naveli sui z ove Uprave.

Кada je riječ o uništavanju predmeta oduzetih prilikom inspekcijskog nadzora, a uslijed počinjenih prekršaja iz Zakona o igrama na sreću, Кomisija za sprovođenje postupka za uništavanje oduzetih predmeta Republičke uprave za igre na sreću od početka 2022. godine uništila je ukupno 288 predmeta, korišćenih za nelegalno priređivanje igara na sreću u Republici Srpskoj.

“Republička uprava za igre na sreću i ovim putem poziva građane da, ukoliko imaju saznanja o ilegalnom priređivanju igara na sreću, o tome obavijeste Upravu, kako bi inspektori preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a priređivače igara na sreću da posluju u skladu sa važećim propisima i time doprinesu jačanju ekonomije Republike Srpske”, poručuju iz Republičke uprave za igre na sreću.

BONUS VIDEO:

Objava REKORDNI PRIHODI OD IGARA NA SREĆU Za devet mjeseci u budžet se slilo više od 64 miliona maraka prenesena sa portala Aloonline.ba.