Vijesti

U TOKU SU PREGOVORI O NAJVEĆOJ INVESTICIJI: KOMPANIJA IZ BANJE LUKE OTVARA RAZVOJNI CENTAR U SARAJEVU

[ad_1]

Platforma ima za cilj podržati digitalnu transformaciju energetskog sektora koristeći moderan, fleksibilan i inovativan pristup potaknut najnovijim naučnim trendovima.

Kompanija DWELT iz Banjaluke otvara razvojni centar u Sarajevu u kojem planira zaposliti 30 IT stručnjaka za razvoj vlastitog proizvoda namjenjenog za globalna tržišta.

IT startup DWELT razvija i unapređuje svoj jedinstven tehnološki proizvod, softversku platformu za energetski sektor. Platforma ima za cilj podržati digitalnu transformaciju energetskog sektora koristeći moderan, fleksibilan i inovativan pristup potaknut najnovijim naučnim trendovima.

  • Da bi zadržali kvalitet razvoja, tokom velikog rasta, potrebno je da otvorimo još jedan razvojni centar, gdje se Sarajevo čini kao logičan nastavak banjalučke priče – rekao je osnivač DWELT-a Stefan Krneta.

Ovaj potez, dodaje on, omogućava im proširenje vlastitog tima kvalifikovanih profesionalaca u domenu energetike u istoj zemlji, u drugom gradu.

DWELT trenutno broji 33 razvojna inženjera i četvoro zaposlenih u biznis domenu. Uskoro će pustiti pilot projekat u Indiji a počeli su i razvoj dodatnog modula za projekat u Egiptu.

  • Ne isključujemo mogućnost da postanemo prvi BiH “unicorn”. Trenutno vodimo pregovore o prvoj rundi investicije koja će vjerovatno biti najveća tog tipa u našoj zemlju i nadamo se ostaviti trag na razvoj lokalne tehnološke i startup zajednice – rekao je Stefan Krneta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba