Vijesti

U trci za UO Agencije za bankarstvo 17 kandidata

BANJALUKA – Na konkurs za nove članove Upravnog odbora Agencije za bankarstvo Republike Srpske prijavilo se 17 kandidata, potvrdili su za CAPITAL u Ministarstvu finansija RS.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Capital

„Кandidati za nove članove Upravnog odbora Agencije za bankarstvo mogli su da se prijave na konkurs do 27. marta, a na konkurs se prijavilo 17 kandidata“, naveli su u ministarstvu.

Podsjećamo, Vlada RS je krajem februara donijela odluku o utvrđivanju uslova i kriterijuma za izbor i imenovanje članova UO te odluku o raspisivanju javnog konkursa koji je raspisan početkom marta.

Članove Upravnog odbora Agencije na prijedlog Vlade RS imenuje Narodna skupština RS na period od pet godina.

Članovi Upravnog odbora Agencije za bankarstvo trenutno su direktor Centralnog registra hartija od vrijednosti Bratoljub Radulović, Željko Slijepčević koji je i ombudsman u osiguranju, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dejan Kusturić te bivša pomoćnica ministarke finansija Slavica Milikić i bivši izvršni direktor „Željeznica RS“ Branislav Đurica.

Oni su na te pozicije imenovani 22. marta 2018. godine, a samo je Kusturić imenovan kasnije, nakon što je tadašnji član Srđan Šuput imenovan za direktora Agencije.

CAPITAL: M. Lj.

Objava U trci za UO Agencije za bankarstvo 17 kandidata prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -