Vijesti

Uskoro tender vrijedan 26 miliona KM za rekonstrukciju puta za Gradišku

GRADIŠKA  – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će u narednih mjesec dana biti raspisan tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji magistralnog puta Klašnice – Gradiška, te da je vrijednost ovog projekta oko 26 miliona KM.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Agencije

Dodik je juče nakon sastanka sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem istakao da je to jedan od najznačajnijih projekata u ovom gradu.

To je magistralni put sa najvećom frekvencijom vozila još u bivšoj Jugoslaviji, te su ovi radovi od izuzetnog značaja za buduće vrijeme“, izjavio je Dodik novinarima u Gradišci.

On je ukazao i na značaj radova na rekonstrukciji puta Draksenić – Vrbaška, koji povezuje Gradišku i Kozarsku Dubicu, koji su već počeli, a čija ukupna vrijednost iznosi oko devet miliona KM.

Dodik je napomenuo da su to najznačajniji projekti, koji će uz most preko Save znatno doprinijeti rasterećenju saobraćaja u Gradišci.

Gradiće se i slobodna ekonomska zona, što će doprinijeti uzdizanju Gradiške, koja će biti dobar primjer grada koji se bavi razvojem privrednih potencijala“, rekao je Dodik.

On je naveo i da je završen stečajni postupak u preduzeću “Ratarstvo” Nova Topola, a kojim je Republika Srpska dobila oko osam hiljada hektara zemljišta.

To zemljište nam je sada na raspolaganju, te ćemo pronaći način kako da ga najfunkcionalnije rasporedimo, te da budu zadovoljni svi koji žele da rade, a naročito mladi koji žele da ostanu na ovom prostoru, a koje treba da podstičemo dodjelom zemljišta, ali i značajnim podsticajima“, rekao je Dodik.

On je napomenuo da je prošle godine isplaćeno oko 14 miliona podsticaja poljoprivrednim gazdinstvima na prostoru Gradiške.   Srna

Objava Uskoro tender vrijedan 26 miliona KM za rekonstrukciju puta za Gradišku prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -