Vijesti

Zaimović: Želimo u budžetu više sredstava za poljoprivredu i povratak

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović izjavio je da je na današnjoj sjednici predloženi ovogodišnji budžet Federacije BiH vraćen u redovnu proceduru te da će ga poslanici razmatrati u formi nacrta.

– Poslanici danas nisu prihvatili da se po hitnoj proceduri razmatra budžet FBiH za ovu godinu. Tražili smo da se više sredstava planira za povratak, poljoprivredu zbog posljedica pandemije i porasta cijena za predstojeću sjetvu i za još neke projekte koji nisu predviđeni u Prijedlogu budžeta. Zahtijevali smo prostora da se kroz nacrt sve to skupa raspravi i da dobijemo budžet koji će biti drugačije komponovan. Zaključili smo da ovakav budžet kroz amandmane nije moguće popraviti – rekao je Zaimović.

Očekuje da će se nakon što se usvoji Nacrt i provede javna rasprava, Prijedlog budžeta razmatrati na sjednici u februaru.

– Intenzivirat će se sastanci u vezi pozicija u budžetu koje zahtijeva između ostalog Klub SDA. Vlada FBiH je generalno dostavila kasno budžet u proceduru tako da ga mi nismo imali kao poslanici dovoljno vremena izdiskutovati. Zbog toga je i vraćen u nacrt – dodao je Zaimović.

Naglasio je da je danas sa dnevnog reda povućen Prijedlog zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u Federaciji BiH jer je usko vezan za budžet FBiH.

Biznis.ba / FENA

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -