Vijesti

Agencija za bankarstvo RS: Srabilan bankarski sistem u Srpskoj

BANJALUKA – Agencija za bankarstvo Republike Srpske saopštila je kako je bankarski sistem u Srpskoj stabilan, likvidan i dobro kapitalizovan uprkos krizi i poremećajima u Evropi.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Capital

Želimo svim klijentima i deponentima banaka sa sjedištem u Republici Srpskoj da pošaljemo jasnu poruku da su sve banke sa sjedištem u Republici Srpskoj likvidne, stabilne i da imaju dugoročne planove svog daljeg poslovanja i razvoja na teritoriji Republike Srpske. Sve ove činjenice su potvrđene od strane predstavnika svih banaka u razgovorima koji su predstavnici Agencije vodili u prethodnom periodu”, saopšteno je iz Agencije.

Navode kako je u proteklom periodu bilo izvjesnih poremećaja i udara na finansijski sektor kako Evrope, tako i Republike Srpske.

Nažalost, u navedenom periodu, finansijski sektor Republike Srpske naišao je na određene poteškoće koje su istome nametnute usljed dešavanja na geopolitičkoj sceni izazvanih sukobima između Ukrajine i Rusije, te ekonomskim i finansijskim sankcijama koje su Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i druge zemlje preduzele prema Rusiji. Ovi globalni poremećaji doprinijeli su promjenama u načinu poslovanja finansijskih organizacija u cijelom svijetu”, saopštili su oni.

CAPITAL: D.T.

Objava Agencija za bankarstvo RS: Srabilan bankarski sistem u Srpskoj prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -