Vijesti

Srbija: Rajfajzen postao vlasnik Kredit Agrikol banke

BEOGRAD – U skladu sa prethodno datom saglasnošću Narodne banke Srbije (NBS), Raiffeisen banka a.d Beograd je postala jedini vlasnik Credit Agricole banke Srbija a.d. Novi Sad, umjesto dosadašnjeg vlasnika Credit Agricole S.A. Pariz, potvrdila je Narodna banka Srbije (NBS).

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: raiffeisenbank.ba

Kako je saopšteno, nakon izvršene transakcije Credit Agricole banka Srbija postala je član Raiffeisen grupe, a zajedničko učešće obje banke na bankarskom tržištu u Srbiji iznosiće oko 12 odsto.

Promjena vlasništva će u skladu sa procedurom biti registrovana kod Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrijednosti.

Davanjem prethodne saglasnosti za promjenu vlasničke strukture, NBS nastavlja da pruža podršku svim aktivnostima koje su usmjerene ka stabilnosti cjelokupnog finansijskog sektora Srbije, navodi se u saopštenju.

Navedena promjena vlasnika nema uticaja na promjenu statusa klijenata te banke, koja za sada nastavlja da posluje pod istim poslovnim imenom.

Ugovori, koji su zaključeni između Banke i njenih klijenata ostaju na snazi nepromjenjeni, te klijenti zadržavaju sva prava i obaveze koje su ugovorene sa Bankom.

NBS ističe i da je predmetna transakcija još jedna potvrda da je zahvaljujući odlučnim, blagovremenim i neophodnim reformama, kao i intenzivnim regulatornim aktivnostima Narodne banke Srbije u prethodnom periodu uspostavljen adekvatan okvir za poslovanje banaka i povoljan ambijent za ulazak novih i širenje poslovanja postojećih investitora na domaćem bankarskom tržištu.   Tanjug

Objava Srbija: Rajfajzen postao vlasnik Kredit Agrikol banke prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -