Vijesti

Banjac radnike časti sa po 500 maraka, a traži reprogram duga

BANJALUKA – Direktor Banje Mlječanica Darko Banjac isplatio je zaposlenim radnicima po 500 maraka povodom novogodišnjih praznika, pravdajući to dobrim poslovanjem, iako je ova zdravstvena ustanova jedan od najvećih poreskih dužnika u Srpskoj. 

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Agencije

Radnici su najzaslužniji za dobro poslovanje ove zdravstvene ustanove. Profesionalni i ljubazni uposlenici koji dočekuju svakog pacijenta s osmijehom na licu zaslužuju uvijek nagradu i pohvalu”, kazao je Banjac prije nekoliko dana za jedan lokalni medij u Kozarskoj Dubici.

Međutim, prema saznanjima portala CAPITAL, situacija je daleko od idealne.

Ovih dana Ministarstva finansija Republike Srpske stigao je zahtjev da se “Mlječanici” odobri reprogram obaveza u iznosu od 800.000 maraka.

Njega je potpisao upravo Banjac koji na ovaj način sam sebe demantuje.

Sa jedne strane nagrađuje radnike za dobro poslovanje, a sa druge moli resorno ministarstvo za pomoć, jer očigledno ne može da plaća obaveze.

Treba napomenuti i to da banja “Mlječanica” već ima reprogram duga na iznos od dva miliona maraka.

Prema zvaničnim podacima Poreske uprave RS, oni zaključno sa novembrom prošle godine Republici Srpskoj duguju 3.179.228 KM.

Treći su najveći dužnici u Područnom centru “Prijedor” a u prvih 50 kada je u pitanju cijela RS.

Banjac je inače krajem 2020. godine “Mlječanicu” zadužio za 2,5 miliona maraka kod Nove banke. Samo po osnovu kamata će morati vratiti preko pola miliona KM.

Prošle godine se “počastio” automobilom od skoro 80.000 maraka koje je banja uzela putem lizniga.

Banjac po običaju nije odgovarao na pozive novinara CAPITAL-a.

CAPITAL: D. Tovilović

Objava Banjac radnike časti sa po 500 maraka, a traži reprogram duga prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -