Vijesti

NIJE TAČNO DA NEMA NOVCA Građani BiH u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrijednosti od 14 miliona evra

Kako pišu crnogorske Vijesti, u posljednjih pet godina stranci su kupili crnogorskih nekretnina za 1,2 milijarde evra.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Najviše nekretnina prošle godine, prema podacima crnogorske Centralne banke kupili su njemački građani i firme iz te države – u vrijednosti od 57 miliona evra, a iza njih su Rusi koji su u nekretnine uložili 50 miliona.

Na trećem mjestu su građani i firme iz Srbije s 42 miliona, a na četvrtom mjestu su kupci iz Sjedinjenih Američkih država s 32 miliona evra.

Na petom mjestu su investitori iz Turske s 30 miliona, a zatim slijede Ukrajinci i Švicarci s po 15 miliona, Bosanci i Hercegovci s 14 miliona te Britanci s 12 miliona.

Crna Gora je strancima bila zanimljiva kao zemlja u razvoju s velikim turističkim potencijalima i zbog velikog broja ekskluzivnih turističko-stambenih projekata,  jer očekuju da cijene tih nekretnina neće padati, odnosno da mogu samo rasti s razvojem tih projekata.

Takođe, na rast prodaje nekretnina strancima prošle godine, prema riječima sagovornika „Vijesti“ iz ove oblasti, najviše je uticalo provođenje programa ekonomskog državljanstva, gdje su kupovinom nekretnina – apartmana u turističkim centrima na jugu za 450 hiljada evra i na sjeveru i u nerazvijenim opštinama za 250 hiljada sticali pravo na dobivanje državljanstva.

BONUS VIDEO:

Objava NIJE TAČNO DA NEMA NOVCA Građani BiH u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrijednosti od 14 miliona evra prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -