Vijesti

Proizvođačke cijene u februaru veće za 0,5 odsto

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Federaciji BiH (FBiH) u februaru veće su za 0,5 odsto u odnosu na januar, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu u februaru veće su za 0,5 odsto u odnosu na prethodni mjesec, a u odnosu na februar lani za 10,3 odsto.

Na stranom tržištu proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u februaru veće su za 0,7 odsto u odnosu na januar, a u odnosu na isti mjesec lani za 19,3 odsto.

Proizvođačke cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju u februaru veće su za 1,4 odsto u odnosu na januar, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,9 odsto, kapitalnih proizvoda za 0,8 odsto, energije za 0,4 odsto, a intermedijarnih proizvoda za 0,2 odsto.

U februaru u odnosu na prethodni mjesec proizvođačke cijene porasle su u vađenju rude i kamena za 3,9 odsto, te u prerađivačkoj industriji za 0,3 odsto, a pale su u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji za jedan odsto.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u FBiH u februaru porasle su za 14,3 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, a u odnosu na decembar 2022. godine veće su za 1,3 odsto.

BONUS VIDEO:

Objava Proizvođačke cijene u februaru veće za 0,5 odsto prenesena sa portala Aloonline.ba.