Vijesti

Slovenci u januaru dolaze u BiH, traže veliki broj radnika i nude dobre plate

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Poznato je da Slovenija vapi za bh. radnicima, a jedna od kompanija koje omogućavaju našim radnicima zaposlenje u toj zemlji je Adecco International Mobility.

Tim ove posredničke kompanije u januaru dolazi u Bosnu i Hercegovinu u potrazi za radnicima. Ovog puta, između ostalog, traže radnike svjetski poznatog proizvođača guma – Goodyear.

– U saradnji sa našim poslovnim partnerom, kompanijom Goodyear iz Kranja, koja se redovno nalazi na listama najvećih, najuspješnijih i najuglednijih slovenskih kompanija dolazimo u Bosnu i Hercegovinu gdje ćemo zajedno sa predstavnicima kompanije obaviti razgovore sa kandidatima zainteresovanim za zaposlenje – naveli su.

Sve koji ste zainteresovani za ovu priliku pozvani su da se odazovu na razgovore koji će se održati od 17. do 19. januara u Bihaću, Ključu, Travniku, Zenici, Tuzli i Gradačcu.

Osim toga, u potrazi su i za raznim drugim profilima radnika za mnoge kompanije.

– Ako ste zainteresovani za neke druge oglase koje imamo trenutno u ponudi i poslodavci osiguravaju radne dozvole i dozvole za boravak, takođe se možete odazvati – navode.

U potrazi su za bravarima, zavarivačima, CNC operaterima, kuharima, električarima, radnici u livnici, operaterima mašina (razne proizvodnje), monterima stolarije i monterima namještaja, automehaničarima i bageristima.

Kako navode, Adecco Group, sa sjedištem u Cirihu, vodeći je svetski lider u pružanju HR usluga (ljudski resursi).

– Svakodnevno povezujemo preko 700.000 ljudi sa poslodavcima. Poslujemo u više od 60 zemalja svijeta, sa preko 32.000 zaposlenih stručnjaka u 5.100 kompanija – ističu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -