Vijesti

USPJEŠNA KOMPANIJA IZ CAZINA UKINULA RADNE SUBOTE ZA SVOJE UPOSLENIKE

[ad_1]

Za veliki broj zaposlenih osoba u našoj zemlji nedjelja je još uvijek radni dan. To se posebno odnosi na radnike u trgovini i uslužnim djelatnostima, ali i  u pojedinim fabrikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 35 zaposlenih u uspješnoj fabrici Limometal u Cazinu prošla subota, 23. april, bila je posljednja radna. Naime, direktor firme Mensur Mulalić donio je odluku da i subota bude neradna za uposlenike Limometala.

  • I pored brojnih izazova posljednjih godina Limometal je uspio zadržati nivo proizvodnje i radna mjesta, a čak bilježimo i povećanje proizvodnje. Sve je to rezultat dobre organizacije, ali i zalaganja svih uposlenih, od radnika u proizvodnji do direktora. Ukidanje radnih subota dočekano je sa oduševljenjem. Već ranije smo imali sistem u kojem je samo svaka druga bila radna. Od ove godine Prvi maj će svim uposlenima biti pravi Praznik rada. Ono što je bitno jeste da ova odluka neće utjecati na smanjenje plata. O neradnom petku u ovom trenutku teško je govoriti zbog potreba naših kupaca, ali i dobavljača – kaže Mensur Mulalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvodi Limometala pored naše zemlje već nekoliko godina prodaju se i u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Austriji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba